zaterdag 14 mei 2011

Kaarsvetkunst op de Kade


Dinsdag 17 mei, Sumatrakade tussen nr 320 en 333. Tentoonstelling van recent werk van de Franse beeldend kunstenares Ludovine Maltraiteur. De jonge Ludovine (Saint-Alban-Auriolles-Labeaume-Haut, 1986) werkt uitsluitend met kaarsvet. Lange tijd maakte zij daarvan miniaturen van obscure heiligen, maar sinds een jaar heeft ze zich toegelegd op grotere objecten, die zij geheel overgiet met liters dampend kaarsvet.

De druipsels drapeert ze in grillige vormen en het resultaat is vaak adembenemend. Letterlijk, in het geval van de eigenaar van de achterste auto. Bij het aanschouwen van Ludovine’s creatie bezweek hij ter plekke aan een hartaanval. Ludovine weet veel van kaarsvet, maar bar weinig van auto’s. Foto: op de Sumatrakade geparkeerde Kia Sorento 4WD en daarachter een Bugatti 101 C Antem Coupé uit 1953, evenals de bomen en de stoep kunstig overgoten door Ludovine (na deze actie spoorslags teruggekeerd naar Frankrijk, met Interpol op haar hielen).

2 opmerkingen:

  1. Hallo! Die Bugatti was mijn vader's Grote Liefde. Het is heel droevig dat hij er niet meer is, maar ik vind Ludovine's kunstwerk toch ook wel mooi. Ik wil graag een foto of zo. Kan iemand mij met haar in contact brengen? Interpol doet nogal moeilijk.
    Carola Houtekiet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi there! This is like, so cool! Where can I learn how to make candle wax art like this? Can the artist please tell if she offers any courses or workshops in the US? Preferably around Cheyenne, Wyoming? Thanks a lot! Frida.

    BeantwoordenVerwijderen